بیش از یک سال از عرضه یکی از بزرگترین بازیهای انحصاری PS4 و به نوعی گل سرسبد بازیهای ساخته شده توسط استودیوی ناتی داگ، Uncharted 4 A Thief’s End میگذرد. ناتی داگ در ابتدای عرضه این بازی قول داده بود تا با ساخت محتوای قابل دانلود داستانی از ساخته خود پشتیبانی کند. گرچه این انتظار طولانی شد اما زیر مجموعه سونی در PSX 2016 به صورت رسمی اعلام کرد که تیم سازنده تصمیم گرفته تا این محتوای قابل دانلود را به صورت یک بازی مستقل گسترش داده و به این صورت Uncharted The Lost Legacy متولد شد. بازی که اولین نسخه فرعی این مجموعه با شخصیتی به جز نیتن دریک (Nathan Drake) است. Chloe Frazer، شخصیتی که اولین بار در نسخه دوم مجموعه پا به دنیای بزرگ Uncharted گذاشت اینبار، نقش اصلی را بر عهده گرفته است و همراه او شاهد حضور Nadine Ross به عنوان همکارش هستیم. Nadine یکی از شخصیتهای منفی Uncharted 4 به شمار میرفت اما حالا نقشی متفاوت در داستان ایفا میکند.
![نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 20 نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 1](http://vgmag.ir/wp-content/uploads/2017/08/Uncharted_-The-Lost-Legacy™_20170823010310.jpg)
میراثی غیر خانوادگی
کلیت داستان در The Lost Legacy به مانند دیگر بازیهای این سری است. Chloe به دنبال پیدا کردن Tusk of Ganesh است که در منطقهای اسرار آمیز و گمشدهای از گهات غربی در هندوستان قرار دارد و در این راه و رسیدن به هدف خود، با Nadine همسفر شده. داستان بازی در بازه زمانی شش ماه تا یک سال بعد از اتفاقات Uncharted 4 رخ میدهد و Nadine در حال حاضر کنترل و رهبری ارتش خصوصی Shoreline را از دست داده و به همین خاطر همکاری خود با Chloe را آغاز کرده تا شاید با پیدا کردن و فروش Tusk of Ganesh پول مناسبی برای بازگشت به Shoreline داشته باشد. از آن سمت داستان برای Chloe حالتی شخصی دارد. با توجه به تریلرها و اسم بازی به نظر میرسید که این گنجینه گرانبها به نوعی میراث خانوادگی Chloe به شمار برود اما در حقیقت داستان به گونهای دیگر روایت شده و برای فاش نشدن آن قصد اشاره به نکات بیشتری را نداریم. روایت داستان مانند همیشه با کیفیت خوبی انجام شده. فراز و فرودهای داستانی همراه با پیچشهای مناسب باعث شده تا داستان The Lost Legacy هیجان بسیار زیادی را برای گیمر به همراه داشته باشد. شخصیتپردازی Chloe در گذشته به شکل کاملی انجام نشده بود و گیمر شناخت کاملی از او نداشت. The Lost Legacy فرصتی بسیار خوب برای آشنایی با این شخصیت محبوب در سری Uncharted است. او همچنان جسور، بی پروا و در برخی از مواقع خودخواه و مغرور است اما بازهم نسبت به دیگران بیتفاوت نیست. در طول بازی با اهداف Chloe و Nadine برای پیدا کردن Tusk of Ganesh آشنا میشوید و پس زمینه داستانی هر دو این شخصیتها در قالب میانپردههای مختلفی روایت میشود. در این بین اشاراتی به پدر هر دو شخصیت میشود و اینکه تاثیر آنها روی زندگی این دو چگونه بوده است. دیالوگها مانند همیشه طنز خود را حفظ کردهاند اما در صورت نیاز شکل و شمایلی جدی به خود میگیرند. در حالت کلی داستان The Lost Legacy ساختاری بسیار خوبی دارد. با توجه به کوتاهتر بودن بازی نسبت به سری اصلی، روایت با سرعت و هیجان بیشتری همراه است. استفاده به جا از شخصیتهای جانبی، روایت جالب داستانی و شخصیت منفی متفاوت یکی از ستونهای اصلی موفقیت داستانی این بازی هستند. در بخش بعدی به شخصیت منفی بازی خواهیم پرداخت.
![نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 21 نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 2](http://vgmag.ir/wp-content/uploads/2017/08/Uncharted_-The-Lost-Legacy™_20170823180923.jpg)
آرامش در اوج عصبانیت
شخصیت منفی این عنوان Asav نام دارد. کسی که با درست کردن یک ارتش خصوصی قصد دارد تا انقلابی بر ضد کشور هندوستان برپا کرده و سرمایههای این کشور را غارت کند. Asav با شخصیتهای منفی حاضر در سری تفاوتهای خاصی دارد. در ابتدا باید گفت که ظاهر او به هیچ عنوان شبیه به یک فرد خبیث نیست. حتی در خود بازی نیز Chloe اشاره میکند که باور اینکه Asav یک آدم منفی باشد بسیار سخت است. در پشت این ظاهر ساده و آرام فردی عصبی و تقریبا روانی وجود دارد. شخصیتهای منفی سری Uncharted از همان ابتدا عصبی بودن خود را نمایش میدهند اما Asav با تمام آنها متفاوت است. طراحی زیبا و متفاوت این شخصیت با دیگر شخصیتهای منفی این سری باعث شده است که Asav بسیار غیر قابل پیش بینی باشد و همین مورد The Lost Legacy را از تکراری شدن در این بخش نجات داده است. او صرفا همیشه به فکر ضد حمله و پیشگرفتن از Chloe نیست بلکه دوست دارد از پیشرفت دیگران سوءاستفاده کند.
گمشده در هند
در بخش گیمپلی باید گفت که انتظار تغییرات زیادی را نداشته باشید. Uncharted 4 فرمولی تکامل یافته از این سری را ارائه کرد که به نظر سخت میتوان تغییری در آن ایجاد کرد که باعث نوآوری شود. به نوعی فرمول گیمپلی Uncharted 4 نیازی به تغییر نداشت و ناتی داگ این نکته را به خوبی درک کرده بود. آنها برای جلوگیری از تکراری جلوه کردن گیمپلی تغییرات جزئی در این بخش به وجود آوردند که به نظر بسیار هم تاثیرگذار بودند. اول از همه این است که Chloe مانند نیتن دریک از Journal استفاده نمیکند بلکه در مواقع مورد نیاز از نقشه یا گوشی تلفن همراه خود استفاده خواهد کرد. در کنار جمع آوری همیشگی گنجینههای کوچک در بازی و دیالوگهای اختیاری، امکان عکس برداری شخصیت Chloe از مناظر بسیار زیبای بازی فراهم شده است. گرچه این کار هیچگونه تاثیری روی گیمپلی ندارد اما بسیار جالب و زیبا به نظر میرسد. در هسته گیمپلی نیز باید گفت که هیچ تغییری ایجاد نشده و شاهد همان فرمول Uncharted 4 هستیم. معماها و پازلهای مختلف نقش بزرگی در بازی دارند و آنها را میتوان تکاملی بسیار منطقی از تمام معماهای این سری دانست.
زیباتر از همیشه
Uncharted 4 بدون شک یکی از زیباترین گرافیکهای این نسل را عرضه کرده و ناتی داگ نشان داد که در ارائه گرافیکهای پیشتاز، همچنان قدرتمند است. Uncharted The Lost Legacy دقیقا با استفاده از همان موتور گرافیکی ساخته شده و مناظر زیبایی را به نمایش در میآورد. طبیعت زیبای هند و به خصوص منطقه گهات غربی بارها و بارها میتواند گیمر را در مورد گرافیک این اثر هیجان زده کند، جایی که گیمر سریعا به فکر استفاده از قابلیت Photo Mode خواهد افتاد. طراحی مراحل بازی بسیار خوب انجام شدهاند و گرافیک بصری و فنی بازی میتواند هر گیمری را هیجان زده کند. در Uncharted 4 شاهد مراحلی بسیار بزرگ با گرافیکی خارق العاده بودیم که از آنها میتوان به The Twelve Towers و یا At Sea اشاره کرد. در Lost Legacy نیز این طراحی وجود دارد. تقریبا اکثر مراحل بسیار بزرگ طراحی شدهاند و برخی از آنها قابلیت گشت و گذار به صورت تقریبا آزاد را به گیمر میدهد. بهبودهای گرافیک خوبی نیز در این نسخه از بازی به وجود آمده است. انیمیشنهای صورت و بدن بسیار عالی و بی نقص شدهاند و سایهپردازی مخصوصا در کاتسینها بهبود یافته است. طراحی شخصیت اصلی بازی یعنی Chloe به صورتی انجام شده است که گیمر میتواند رگههای اصلیت هندی او را به خوبی مشاهده کند. جزئیات در طراحی این شخصیت به حدی است که گیمر میتواند افزایش سن Chloe از Uncharted 2 تا به Lost Legacy را به خوبی درک کند. در حالت کلی بدون شک The Lost Legacy یکی از بهترین گرافیکهای این نسل را به نمایش میگذارد. در قسمت صداگذاری باید به دوبله بسیار خوب شخصیتهای بازی اشاره کرد. شخصیتهای حاضر در بازی که قبلا نیز در بازیهای مختلف سری حضور داشتند توسط دوبلورهای قدیمی صداگذاری شدند و باید گفت که کار آنها بسیار بی نقص و عالی انجام شده است. صداگذاری محیطی، اسلحهها و … نیز بسیار خوب انجام شدهاند. بدون شک Uncharted The Lost Legacy قله بهترین بخش فنی را در بخش گرافیک و صداگذاری فتح کرده و نیازی به توضیح بیشتر در این مورد نیست.
![نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 29 نقد و بررسی Uncharted The Lost Legacy 10](http://vgmag.ir/wp-content/uploads/2017/08/Uncharted_-The-Lost-Legacy™_20170823185512.jpg)
در حالی که خداحافظی از شخصیت دوست داشتنی نیتن دریک بسیار سخت بود اما ناتی داگ بلافاصله شخصیتی محبوب و قدیمی را دوباره در قالب اثری با نام Uncharted The Lost Legacy به گیمرها ارائه کرد. The Lost Legacy از فرمول موفق Uncharted 4 استفاده کرده و سعی داشته با انجام بهبودهای مختلف حتی آن را نسبت به نسخه چهارم بهتر جلوه دهد. البته این اثر در کنار تمام نقاط قوت خود، یک ایراد بزرگ دارد و آن هم کوتاه بودن است. تجربه The Lost Legacy در بهترین حالت حتی نصف Uncharted 4 نیز به طول نمیانجامد.
-
90%
خلاصه
نکات مثبت:
استفاده از یکی از شخصیتهای محبوب سری
شخصیت پردازی بسیار عالی
روایت داستان با سرعت بسیار خوبی پیگیری میشود
طراحی بسیار خوب شخصیت منفی
گرافیک بینظیر
صداگذاری و موسیقی عالی
نکات منفی:
کوتاه بودن قسمت داستانی
کوتاه بود حقیقتا و خیلی دلم میخواست بیشتر با این بازی بینظیر و شخصیت هایی که کم کم داشتم بهشون عادت میکردم همراه باشم اما خب در یک چشم بهم زدن بازی تموم شد و با لیست سازندگان روبرو شدم هرچند خیلی ناراحتم از تموم شدنش اونم به این زودی اما خب آنچارتد همیشه برای من بهترین بوده و هست و بیصبرانه منتظر قسمت های بعدی و به هر نحوی هستم فقط امیدوارم فرمول گیم پلی اینبار فرق کنه .
نقد بسیار خوب و منصفانه ای بود . خسته نباشید جواد جان
تایم پلی بازی چند ساعته ؟ اون اول میگفتن ۱۵ ساعته اما کسایی که بازی کردن میگن ۶ ،۷ ساعته .
رو درجه سختی Moderate تقریبا همون 6 الی 7 ساعت طول میکشه تموم کردن ولی خب قطعا رو Crushing بسیار بیشتر طول خواهد کشید.