بازی Deceit 2 همانند نسخه اول خود یک بازی در سبک آموزشهای اجتماعی (Social Education) و البته Asymmetrical Multiplayer است که عناصر تشکیل دهنده آن شامل نقشها، تعاملات اجتماعی، فریب استنباط و رایگیری بر حذف است. با توجه یه اینکه استودیو World Makers اولین محصولی نیست که در این ژانر تولید میکند و همچنین نسخه قبلی این بازی امتیازات بالایی نگرفته بود، آیا توانسته این نسخه را به یک بازی مناسب تبدیل کرده کند یا خیر؟ همراه ویجیمگ باشید با نقد و بررسی Deceit 2.
بازی Deceit 2 دارای پیچیدگیهای بسیار زیادیست که وجود اسلحه و چت صوتی به پیچیدگی این بازی بیشتر میافزاید خصوصا برای ما که زبان مادریمان فارسیست و در بسیاری از مواقع باید در بازی با دیگر بازیکنان صحبت کرد و از خود دفاع کرد. وجود ۳ نقش شخصیتی بیگناه، آلوده و نفرین شده در این بازی جذابیتهایی به دنبال دارد و در آپدیتهای جدید نقش تازهای به نام محافظ به بیگناهان اضافه شده.
به صورت کلی محیطهای بازی به صورت ترسناک ایجاد شدهاند و همانند نسخه اول کاراکترهای آلوده بازی میتوانند با تبدیل شدن به گرگ یا جانوران ترسناک شما را کشته و از بازی خارج کنند. وقتی هیولاها به شما نزدیک میشوند یا در تعقیب شما هستند آیکونی در پایین اسم شما مشخص است یا قرمز میشود و مقدار ترس شما را نشان میدهد که کمی به اجرای روانتر بازی کمک میکند.
محیط بازی به دو صورت واقعی و ترسناک وجود دارد و شما با انتخاب محیط میتوانید با انجام کارهای مشخصی مقدار ترس خود را کاهش داده و زنده بمانید و همچنین در صورت انجام کارهای بیشتر میتوانید با جمع آوری امتیازاتی از فروشگاه داخل بازی خرید کنید که بسیار متنوع هستند. در صورت انجام کارها و ماموریتها کافی امکان خرید کلید را از فروشگاه دارید و با آن میتوانید از محیط فرار کرده و بازی را ببرید.
هدف بازی این است که با رای دادن و حذف گناهکاران بازی را برنده یا با پیدا کردن کلید از محیط ترسناک بازی خارج شده و بازی را برنده شوید. همانند نسخه اول پیاده سازی بازی مافیا در قالب ویدئو گیم. محافظ میتواند بازیکنها را نجات دهد و نگهبان میتواند بدون نیاز به کسی بازیکن روبرو را بکشد و کاراگاه که مشخص است نقشش چیست. در مورد افرادی که آلوده هستند از پشت دیوار میتوانند شما را ببینند و امکان صحبت کردن با یکدیگر را به صورت خصوصی دارند.
به صورت کلی گیمپلی بازی همانند نسخه اول با توجه به پیچیدگیها و آیتمهای مفید پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی خوب و لذت بخش را دارد اما در این مسیر دقیقا مشابه نسحه اول مشکلاتی وجود دارد. به طور مثال در ابتدای بازی آموزش مناسبی برای کاربران جدید وجود ندارد. این نکته بسیار بسیار برای این سبک بازی مهم است که نادیده گرفته شده است.
بعد از شروع Deceit 2 بسیار سریع داخل بازی میشوید و این باعث میشود کاربران جدیدی که شناختی از این بازی ندارند و سبک بازی را نمیشناسند، دچار سردرگمی شوند و گاها همان ابتدا از بازی خارج میشوند. اگر به صورت تک نفره وارد یک بازی با بازیکنانی ناآشنا شوید ممکن است علاوه بر سردرگمی بر روند بازی خود و دیگران تاثیر منفی گذاشته و از بازی لذت نخواهید برد.
البته با توجه به پورت بازی برای کنسولها و همچنین مجانی بودن بازی و با وجود آپدیتهای مداوم بازی توسط سازندگان، امکان تجربه جدید برای گیمر و کسانی که برای اولین بار وارد بازی میشوند وجود دارد و این یکی از نکات مثبت بازی به حساب میآید.
گرافیک Deceit 2 با توجه به استفاده از Unreal Engine 5 نتوانسته در سطح مورد انتظار و نسل جدید عمل کند. تنوع محیط بسیاری ندارد و این میتواند بسیار خسته کننده باشد. ظاهرا تیم تولید کننده اعتقاد چندانی به نورپردازی و سایهها ندارد و این باعث سنگینی و بیروحی محیط شده است. بازی به نسبت سنگین است با توجه به استفاده از موتور بازی که بسیار در بخش گرافیک پیشرفته است، نتوانسته انتظارات را برآورده کند.
پارتیکلهای بازی بسیار ابتدایی بوده و مشخص است نتوانستهاند در بالانس تمام بخشها به صورت یکپارچه و در یک سطح عمل نمایند. به طور کلی بازی سنگینی را تجربه خواهیم کرد هرچند در تنظیمات گرافیکی میشود با پایین آوردن بخشهایی فریمریت بهتری را تجربه کرد. انیمیشن کاراکترها در بازی بسیار پایینتر از سطح توقع است و از کیفیت بصری میکاهد. با این حال رابطهای کاربری در بازی هم در کد بازی و هم در گرافیک در سطح قابل قبول است .
صداگذاری و موسیقی در Deceit 2 از بدترین بخشهاست. اگر قرار است بازی ترسناکی را تجربه کنیم بخش بسیار بزرگی الان وابسته به موسیقی و صداگذاری است و کاملا مشخص است تیم تولید کننده هیچگونه برنامهای برای این بخش در نظر نگرفته است و عملا هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
بخش آنلاین بازی و چتهای صوتی و رابط کاربریهای مربوط به آن از نکات مثبت بازی به شمار میروند که در این بخش بازی به صورت کاملاً دقیقی اجرا شدهاند و از تمامی قابلیتهای موتور بازی خود استفاده نموده و مشخصا موتور بازی توانسته بخشهای زیادی به این قابلیت جالب بازی اضافه کند. تیم سازنده در این بخش توانسته استفاده مناسبی از موتور بازی سازی ببرد.
یک شمشیر دو لبه در این بازی وجود دارد که هم میتواند به جذابیت بازی بیافزاید و از طرفی هم میتواند بازی را بسیار کسل کننده و عذاب آور کند. این شمشیر دو لبه اینست که شما با چه کسانی بازی میکنید. اگر با دوستان خود بازی میکنید میتوانید تجربه بسیار خوبی داشته باشید و هرچه بیشتر بازی را انجام دهید لذت بیشتری میبرید. پس بسیار مهم است که تیم بازی آمادهای داشته باشید که به بازی هم آشنا باشد.
اما اگر به صورت انفرادی بازی میکنید و با کاربران جدیدی بازی را شروع میکنید ممکن است کاربران بسیار سمی و نابلد به پست شما بخورند و تجربهی بازی را برای شما خراب کنند. Deceit 2 به نسبت بازیهای در سبک خود پیچیدگیهای بیشتری دارد پس ممکن است کاربرانی که میتوانند با وجود ۳۰ آیتمی که در بازی قابل دسترس است، تجربه خوب یا بدی برای هم تیمیهای خود ایجاد کنند.
وجود Battle Pass در بازی انگیزه بسیار زیادی را برای شما به ارمغان نمیآورد و امکان ایجاد کاراکتر شخصیسازی شده با جزئیات فراوان در بازی وجود ندارد. البته وجود فروشگاه داخل بازی همانند نسخه اول بسیار ایده جذاب و مناسبی برای این سبک بازیست . شاید اگر DLC های بیشتری برای بازی عرضه میشد جذابیتهای بیشتری نیز به بازی اضافه میشد.
کلام آخر:
Deceit 2 یک بازی با که خلاقیتهای بسیاری است که آنها را به واقع در نسخه اول لمس کرده بودیم و با توجه به وجود مکانیکهای جدید نتوانسته از نسخه قبلی خود امتیازات بهتری را بگیرد. بیشتر از اینکه یک بازی ترسناک باشد یک بازی Social Educationست و متاسفانه باز هم نتوانسته ترس و سبک بازی را با هم به خوبی ادغام کرده و در یک بستهبندی جذاب ارائه نماید و فقط توانسته مخاطبان خاصی را جذب خود کند.
به عنوان یک بازی Free to Play ارزش امتحان کردن را دارد اما آیا شما دوباره یا چندباره آنرا امتحان خواهید کرد؟ به موارد زیادی بستگی دارد و جواب قاطعی نمیتوان داد. Deceit 2 یک بازی متوسط است که هر چند ایدههای خلاقانهی گذشته را باز هم با خود حمل میکند اما نتوانسته است به صورت زنجیرهوار لذت را به کاربر خود ارائه نماید.
نقد و بررسی بازی Deceit 2 روی PC و بر اساس نسخه ارسالی ناشر انجام گرفته.
نظری ارسال کنید