چندی پیش در ساختمان بنیاد ملی بازی از یک کتاب با نام تاریخ بازیهای دیجیتال رونمایی شد که شاید بتوان گفت ترجمه و نشر این کتاب بهترین اتفاق سالهای اخیر بنیاد ملی بازی باشد. یک کتاب دایرهالمعارفی که برای بسیاری از عاشقان ویدئو گیم یک کتاب ارزشمند است و برای بسیاری از افراد خارج از حوزه گیم نیز میتواند دارای اهمیت باشد.
کتاب تاریخ بازیهای دیجیتال نوشته اندرو ویلیامز هست و نویسنده علاوه بر جمع آوری مطالب از حدود 70 منبع، سعی کرده است تا کتاب را با مباحث جامعه شناسی و تاثیرات آنها بر دنیای بازیهای کامپیوتری پیوند بزند. این کتاب توسط یکی از فعالین حوزه فیلم و سینما یعنی آقای میرمحمدرضا حیدری ترجمه شده و ویراستاران علمی این کتاب خانم مهشید شهیدی و پریسا علیخانی از مسئولین بخش دایرک در بنیاد ملی بازی هستند.
با توجه به اینکه تقریبا از هیچکدام از متخصصین رسانه و مدیای دنیای گیم در ترجمه و ویراستاری این اثر استفاده نشده و مترجم و ویراستاران نیز تقریبا با دنیای بازیهای ویدئویی آشنایی مختصری داشته اند در گوشه کنار این اثر ترجمه ایراداتی میبینیم که به احتمال زیاد در چاپهای بعدی برطرف خواهد شد.
با تمام این اوصاف همانطور که در ابتدا گفته شد کتاب تاریخ بازیهای دیجیتال یکی از بهترین و کارآمدترین تلاشهی بنیاد ملی بازی در چندین سال اخیر است و جا دارد از تمامی دست اندرکاران ترجمه و چاپ این کتاب تشکر کنیم. امیدواریم این روند در ادامه فعالیت بنیاد ملی بازی پابرجا باشد و شاهد اینچنین فعالیتها باشیم.
این کارای بنیاد به چه درد گیم دولوپرهای ایرانی میخوره حالا؟ خسته نباشین سلاطین بنیاد!
چرا منتظر قیم هستین؟ بی خیال بنیاد. چرا از سیستم انتظار کمک دارین؟ خودتون دست بکار شید و بازی برای خارج از ایران تولید کنید. اصن چرا باید دولوپر ایرانی منتظر یه ارگان خصوصی-دولتی باشه که کمکش کنه و بعدم 100تا منت سرشون بزاره. نگاهتون رو عوض کنید.