یکی از حیاتی ترین مراحل تولید بازی های رایانه ای در جهان، مرحله تست و دیباگ بازی است. این مرحله توسط گیمرهای حرفه ای که در امر تست تبحر خاصی دارند، انجام می پذیرد و معمولا بسیار زمانبر است. متاسفانه در کشور مرحله تست در بازی های ایرانی توسط بازیسازان زیاد جدی گرفته نمی شود، و غالبا خود تیم سازنده اقدام به تست بازی می کنند و یا با دعوت از گیمرها، که اکثرا تجربه باگ یابی حرفه ای را ندارند، صورت می پذیرد. حال مطلع شدیم که تیمی در زمینه مشاوره پیشتولید، مشاوره حین تولید و خدمات تست و عیبیابی آغاز به کار کرده است. این تیم به اسم «بازیسالار» فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است و می تواند بهترین کمک برای تیم های بازیسازی چه کوچک و چه بزرگ در زمینه ایده پردازی،بررسی روند تولید و همچنین بررسی کیفی بازی ها باشد.
حال توضیحات تیم بازی سالار:
بازیسالار اولین پایگاه تخصصی تست، عیبیابی و مشاوره بازیهای ویدئویی راهاندازی شد.
این پایگاه سعی دارد بخش QA یا همان تضمین کیفیت که جایش در روند بازیسازی ایران خالی است را احیا کند. «بازیسالار» خدمات مشاوره پیشتولید، مشاوره حین تولید و خدمات تست و عیبیابی را ارائه میدهد.
مشاوره پیشتولید – شناخت رقبای شما قبل از شروع پروژه، برآورد هزینه و زمان برای شناخت ابعاد پروژهی پیش رو، برآورد درآمدزایی پروژه علیالخصوص درباره بازیهای موبایلی
خدمات تست و عیبیابی – سالهای زیادی است بازیسازان در صنعت بازیهای ویدئویی از حضور عیبیابان حرفهای استفاده میکنند، اما جای این تخصص در کشور ما تابهحال خالی بوده و زیانهای زیادی هم به صنعت وارد کرده است. «بازیسالار» سعی میکند جای خالی تسترهای حرفهای و عیبیابان را برای بازیسازان ایرانی پر کند. روند کار «بازیسالار» به شرح زیر است:
«بازیسالار» سه دسته عیب در بازیهای شما شناسایی میکند و طی گزارشی به بازیساز ارائه میدهد.
1-عیوب دسته اول: که باگ جدی تلقی میشوند و باید قبل از انتشار برطرف شوند.
2-– عیوب دسته دوم: که جدی هستند اما جلوی انتشار را نمیگیرند.
3-عیوب دسته سوم: که اساساً بیشتر پیشنهاد هستند تا عیب و برای بهتر شدن بازی ارائه میشوند.
بهغیراز گزارش عیبیابی این پایگاه میتواند یک گزارش SWOT یا همان «سوات» را هم به بازیساز ارائه کند که در شناخت نقاط قوت و ضعف و پتانسیلهای محصول خیلی مفید است. مشاوران و تسترهای این پایگاه عبارتاند از: صادق ملایی، آرش حکیمی که هرکدام در قسمتی از موضوعات تخصصی تبحر دارند. صادق ملایی، سازندهی بازیهای موبایل و کژوال است و با استودیوی «بیت بایترز» همکاری میکند. بازی موبایلی وجود ندارد که صادق ندیده باشد یا تست نکرده باشد. او متخصص شناسایی بازیهای رقیب برای بازیسازان است و از بازارهای خارجی و ناشران بینالمللی خبر دارد. آرش حکیمی، نویسنده اسبق نشریات و سایتهای بازی است و تجربهی تدریس در انستیتوی ملی بازیسازی را دارد. او اساساً بازی را به امید پیدا کردن باگ نصب میکند و ادعا میکند هیچ بازیای نیست که هیچ باگی در آن نباشد. او سابقهی تست بازیهای موبایلی و کوچک برای استودیوهای مختلف را دارد.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فعالیت های بیشتر گروه بازی سالار، به این آدرس مراجعه کنید.
«بازیسالار» شروع به فعالیت کرد
نظری ارسال کنید