نقد و بررسی

نقد و بررسی Kingdom Hearts 3

بررسی Kingdom Hearts 3

صحبت از سری Kingdom Hearts  کار چندان ساده­ای نیست و مهم‌تر از آن شرح داستانش کاری بس دشوار است که حتی از عهده پروپاقرص­ترین طرفداران آن هم برنمی­آید.  ولی تنها ذکر یک نکته برای آغاز این مطلب کافیست: دلیل برای دوست داشتن سری Kingdom Hearts  زیاد است . همراه وی جی مگ باشید با نقد و بررسی Kingdom Hearts 3.

رنگ آمیزی­ شاد و نقش آفرینی کاراکترهای دیزنی ممکن است گیمرهای ناآشنا را به این فکر بیاندازد که با یک عنوان بچه­گانه و ساده سروکار دارند اما به هیچ عنوان گول این رنگ آمیزی را نخورید و تصور نکنید به خاطر حضور میکی ماوس یا گوفی با یک بازی ساده طرف هستید. داستان سری Kingdom Hearts  اگر پیچیده­ترین سناریو در میان تمامی بازی­های تاریخ این صنعت نباشد، بدون هیچ شک و تردیدی در میان پنج عنوان برتر برای کسب این مقام قرار می­گیرد. از سوی دیگر گیم پلی بازی هم چندان شوخی بردار نیست.

طوری که اگر در صفحات یوتیوب به دنبال لیست سخت­ترین باس فایت­های تاریخ گیمینگ بگردید، حتما ردپایی از باس­های جان سخت و اعصاب خرد کن سری   ( لعنت به تو Ansem) در کنار باس­های سری سولز پیدا می­کنید. برهمین اساس در همین آغاز مطلب باید دو نکته حیاتی را ذکر کنیم. اگر اطلاعی از داستان سری ندارید و Kingdom Hearts 3  اولین قسمت از این سری است که تجربه می­کنید، همین الان کنترلر را روی زمین بگذارید و به سراغ قسمت­های قبل بروید زیرا هیچ چیز از داستان نخواهید فهمید و همراهی با آن برایتان تبدیل به یک کابوس خواهد شد. نکته دوم هم این است که به این بازی با دید یک عنوان بچه­گانه نزدیک نشوید.

سری Kingdom Hearts یکی از مشهورترین سری بازی­های تاریخ است که به دلایل مختلفی آن طور که باید و شاید در میان گیمرهای ایرانی شناخته شده نیست. مهم‌ترین علت آن هم به زمانی بازمی­گردد که خبری از اینترنت پرسرعت و سیل عظیم اطلاعات نبود. گیمرهای صاحب کنسول­های نسل ششم یعنی PS2 و Game Cube، مطیع سلایق واردکنندگان بازی­ها بودند و غفلت از عناوینی مانند سری Kingdom Hearts  بیش از هرچیز تابع ورود کم تعداد نسخه­های این بازی­ها به ایران بود. در دوران کنونی هم داستان سری به قدری پیچیده شده که هرگیمر تازه واردی جرات نزدیک شدن به این بازی را ندارد. (مشکلات مالی را هم به معضلات بیافزایید.)

تاکنون 9 عنوان اصلی و فرعی از این سری روانه بازار شده، آخرین قسمت اصلی بازی یعنی Kingdom Hearts 2، نزدیک به 14 سال پیش عرضه شد و بیراه نیست اگر بگوییم بسیاری از طرفداران قدیمی سری که اکنون قسمت سوم را تجربه می­کنند، تشکیل خانواده داده­ و دیگر وقت کافی برای اختصاص به بازی‌های ویدئویی ندارند. طی این سال­ها کمپانی Square Enix  به روش­های متفاوت تلاش کرده تا با استفاده از محبوبیت این سری برای خود درآمد زایی کند. از عرضه عناوین فرعی روی کنسول­های دستی تا انتشار یک نسخه مخصوص مرورگرهای اینترنتی، با این حال هیچکدام از این­ها باعث نشده­اند که اسکوئرانیکس از کیفیت عناوین اصلی سری بکاهد.

نقد و بررسی Kingdom Hearts 3 1

برای درک بهتر داستان سری باید چندین نکته را به خاطر بسپارید، نخست اینکه تشریح کامل داستان و نقاط تاریک آن از حوصله این مطلب خارج است و خود نیازمند چندین مقاله مجزاست. از سوی دیگر خواندن داستان حتی اگر موجب فهم کامل آن شود، به ارتباط گیمرها با کاراکترهای پرتعداد بازی کمکی نکرده و بهتر است یا نسخه­های قبلی را بازی کنید یا اگر فرصت آن را ندارید، چندین و چندبار ویدئوهای داستان بازی را در یوتیوب مشاهده کنید.

سازندگان در آخرین اپدیت بازی، بخش جدیدی به بازی به نام Memory Archives  افزوده­اند که در چندین ویدئو خلاصه­ای از داستان سری تا قسمت سوم ارائه می­کند، با این حال این بخش تنها به ارائه اطلاعات کلی بسنده کرده و با دیدن آن­ها نمی­توان دنیا و داستان سری را درک کرد. بازی Kingdom Hearts  با تلفیق دنیاهای دیزنی وFinal  Fantasy   متولد شد. با این حال با عرضه قسمت­های جدید رفته رفته از نقش کاراکترهای سری فاینال فانتزی مانند Cloud  یا Leon کاسته شد تا جایی که در قسمت سوم خبری از قهرمانان فاینال فانتزی نیست.

داستان قسمت سوم با پایان بازی­ Dream Drop Distance  آغاز می­شود، سورا که در جریان آزمون Keyblade Mastery  تا مرز تسخیر شدن توسط نیروی تاریکی پیش رفت و در نهایت با فداکاری دوستانش نجات یافت اما نجات او به قیمت از دست دادن تمام قدرت­هایش تمام شد، برهمین اساس سورا به دستور Master Yen Sid راهی اولیمپوس می­شود تا با دوستی قدیمی دیدار کند که پیشتر موفق شده بود قدرت­های از دست رفته خود را باز یابد، درست حدس زدید درمورد هرکول صحبت می­کنیم.

در همین حال ریکو که برخلاف سورا با سربلندی از آزمون خود بیرون آمد، او اکنون به عنوان یک Master  شناخته می­شود، به همراه میکی ماوس به سرزمین تاریکی­ها می­­رود تا با نجات Master Aqua  که پس از وقایع قسمت Birth By Sleep در این سرزمین گرفتار شد، از او برای شکست Xehonart  و یافتن دو نفر از حمل کنندگان اصلی سلاح Keyblade  یعنی Terraو Ventus  کمک بگیرند.

گیم پلی بازی به لطف تنوع بالای محیط، دشمنان و حرکات Combo  در سطح قابل قبولی قرار دارد، با این حال نیاز به فشردن مداوم دکمه مخصوص مبارزه و از سوی دیگر نازل شدن سیل عظیمی از دشمنان که از لحاظ بصری تنها برای طرفداران قدیمی سری جذاب هستند، بازی را وارد فازهای موقت یکنواختی می­کند اما این مشکل تنها در چندین بخش بازی رخ می­دهد و اگر با دید کلی بخواهیم به گیم پلی بازی نگاه کنیم، با یک معجون زیبا طرف هستیم که دست از سورپرایز کردن مخاطبانش برنمی­دارد. گیمرها درحالی در دنیای Toy Story سوار ربات­های عظیم الجثه (عظیم در مقیاس اسباب بازی­ها) می­شوند که در دنیای دزدان دریایی کاراییب، کنترل یک کشتی را برعهده گرفته  و در نقش یک دزد دریایی به مبارزه با کشتی­های دشمن می­پردازند. این میزان تنوع را تقریبا در کمتر بازی­ای می­توان سراغ گرفت.

طوری که هرکدام از دنیاهای دیزنی، پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی جداگانه را دارند. مینی گیم­های بازی هم به هیچ عنوان قابل مقایسه با قسمت­های قبل یا حتی بازی­های نقش آفرینی موجود در بازار نیستند. گیمرها می­­توانند ساعت­ها به آشپزی، گشت و گذار در فضا و جمع آوری میوه و سبزیجات بپردازند. در نهایت باید گفت حجم فعالیت­ها و مینی گیم­ها در بازی به قدری زیاد است که یکنواختی برخی مبارزات به هیچ عنوان به چشم نمی­آید.

نقد و بررسی Kingdom Hearts 3 2

سازندگان بسیاری از ایرادات قسمت­های قبلی را برطرف کرده­اند اما از رفع برخی ایرادات هم چشم پوشی کرده­اند. به عنوان مثال در این قسمت دیگر شاهد ظهور باس­فایت­های دیوانه کننده و سخت نیستیم، برهمین اساس درجه سختی بازی به تعادل رسیده. از سوی دیگر یکی از مهمترین بهبودهای گیم پلی، از بین رفتن محدودیت تعداد اعضای گروه است. در قسمت­های قبلی محدودیت اعضای تیم سه نفر بود، بدین معنا که وقتی قهرمانی مانند هرکول یا علاالدین با سورا همراه می­شدند، گیمرها باید دونالد یا گوفی را به صورت موقت از تیم حذف می­کردند که خوشبختانه این ایراد اساسی در این قسمت برطرف شده.

با این حال با وجود رفع بسیاری از ایرادات، هنوز هم برخی مشکلات روی اعصاب گیمرها رژه می­روند. اولین ایراد هوش مصنوعی گوفی و دونالد است که با وجود بهبود نسبت به قسمت­های قبلی، هنوز در سطح خوبی قرار ندارد. دونالد به عنوان کاراکتر کلاس Mage وظیفه Heal  کردن دیگر اعضای تیم را دارد اما در کمال تعجب هیچوقت وظیفه خود را انجام نمی­دهد. دیگر ایراد اساسی بازی سیستم خرید و فروش و کرفتینگ است. تمام این اعمال با مراجعه به یک موجود کوچک سفید رنگ در کنار نقاط Save  انجام می­شود با این حال خرید و فروش با این موجود در بدترین و کسل­کننده­ترین حالت قرار دارد.

شکل و شمایل ایتم­ها هم بسیار یکنواخت و زشت هستند و مطمئنا گیمرها هیچ رغبتی برای خرید آن­ها نخواهند داشت. از سوی دیگر هیچ خلاقیتی در قسمت Workshop دیده نمی­شود، بخش کرفتینگ برخی بازی­ها به قدری جذاب است که گیمرها ممکن است ساعت­ها زمان پای آن صرف کنند، در حالی که Workshop  در این بازی به قدری یکنواخت و سرسری ساخته شده که قطعا بسیاری از طرفداران سراغش نخواهند رفت، اگر تروفی هانتر باشید و بخواهید اچیومنت یا تروفی مخصوص ساخت آیتم­ها را بگیرید که مشکلاتتان دوچندان می­شود، شکل و شمایل تمامی زره­ها، آیتم­ها و Potionها مانند یکدیگر طراحی شده­اند و برای فهم این که کدام آیتم را ساخته­اید و کدام را نساخته­اید، باید به لیست مخصوص مراجعه کرده و نام آن­ها را حفظ کنید تا یک چیز را دوبار نسازید.

گرافیک بازی در یک کلام زیبا و بی­نظیر است. از شهر اولیمپوس تا سرزمین ارندل (Frozen) محیط­های بازی به زیباترین شکل ممکن ساخته شده­اند. صداگذاری کاراکتر­های بازی بجز شخصیت­های انیمیشن Frozen  که توسط صداگذاران اصلی آن انجام شده، در بهترین حالت ممکن قرار دارد و به هیچ عنوان احساس نمی­کنید که صداگذاری قهرمانان توسط هنرمندانی بجز صداگذاران اصلی انجام شده. بزرگترین مشکل بازی، لودینگ­های طولانی و خسته کننده آن است که به طور مداوم گیمرها را آزار می­دهد، طوری که ازهمین لودینگ­های طولانی را می­توان به عنوان بزرگترین ایراد بازی یاد کرد.

نقد و بررسی Kingdom Hearts 3 3

افت فریم­های گاه و بیگاه هم در محیط­های شلوغ رخ می­دهند با این حال در سطحی نیستند که موجب اذیت و آزار شوند. چهره پردازی قهرمانان انیمیشن­های دیزنی هم در عالی­ترین سطح آن انجام شده و بهترین درجه آن را در دنیای Frozen  و Pirates of Caribbean  می­توان یافت.

در پایان باید گفت بازی Kingdom Hearts 3  با این که خالی از ایراد نیست اما بدون شک بهترین نسخه از این سری است و می­توان آن را پایانی شایسته بر حماسه سریKingdom Hearts  خواند. گیم پلی جذاب و مملو از مینی­گیم، دنیاهای متفاوت با چاشنی گرافیک زیبا و چشم نواز به راحتی می­توانند تا ده­ها ساعت گیمرها را پای بازی نگه دارند. داستان بازی هم با وجود تمام پیچیدگی­ها، بسیار خلاقانه و هنرمندانه روایت می­شود و بدون شک برای طرفداران در اوج جذابیت قرار دارد.

گیمرهای تازه وارد به راحتی با تماشای چندین ویدئو می­توانند با داستان ارتباط برقرار کرده و در بهترین حالت از بازی لذت ببرند. با این حال توصیه نهایی به علاقه مندان انیمیشن­های دیزنی که تاکنون این سری را تجربه نکرده­اند، نخست رجوع به قسمت­های قبلی است.

نقد و بررسی Kingdom Hearts 3 روی PS4 انجام شده است

 

Kingdom Hearts 3 Review
  • 9/10
    امتیاز نهایی - 9/10
9/10

خلاصه

نکات مثبت:
گرافیک زیبا و جذاب
مینی­گیم­های متفاوت و متعدد
داستان پیچیده و جذاب (مخصوص طرفداران)
گیم پلی جذاب و کمبوهای متفاوت
تفاوت اساسی دنیاهای دیزنی با یکدیگر و تاثیرشان بر گیم پلی
صداگذاری و طراحی بی­نظیر کاراکترها
تنوع بالای دنیاهای دیزنی
نکات منفی:
لودینگ­های فوق العاده طولانی
هوش مصنوعی نه چندان جالب Donald Duck
داستان پیچیده (مخصوص تازه واردها)
افت فریم­های گاه و بیگاه
سیستم کرفتینگ و خرید و فروش بسیار کسل کننده
مبارزات گاها یکنواخت می­شوند
طراحی نه چندان جالب دشمنان

Sending
User Review
8/10 (1 vote)
تحریریه وی جی مگ

تحریریه وی جی مگ

1 نظر

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید

13 + هشت =

  • ممنون از آقای کریمی طار.این بازی واقعا باید قسمتهای قبلیش بازی بشه تا داستان رو متوجه بشی؟تو نیم ساعتش که فکر کنم خود ایشون هم حضور داشتن گفتن که داستان انقدر پیچیده س که باید قبلی ها رو بازی کرد و ویدئو دید تا متوجه شد.واقعا اینجوریه؟نکته بعدی اینکه وقتی مبارزه ها یکنواخت میشن بازی رو از روند خودش میندازن.چجوری میشه با این همه نکات منفی خصوصا یکنواختی مباززات نمره 9 رو بهش دادین؟
    در اخر هم ممنون از نقد. :yes: